Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Object in /home/tripping/public_html/cake/libs/object.php on line 54

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/tripping/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
АКАЙ БЕРИ (Acai berry) –ВЪЛШЕБЕН ПЛОД ИЛИ ИЗМАМА -Трипинг ЕООД
Затвори

 

РАЗПРОДАЖБА

 

15 % отстъпка на всички налични продукти ILSA и Mottа

За всяка направена поръчка на продукти Илза и Мота ще бъде начислена отстъпка в размер на 15 %

 

25 Авг 2011

АКАЙ БЕРИ (Acai berry) –ВЪЛШЕБЕН ПЛОД ИЛИ ИЗМАМА

Последните няколко години светът е завладян от истинска Акай мания, тръгнала от Холивудските звезди, обхванала цяла Америка  и понастоящем  Европа и Азия. И ако и по-рано е имало потребителска  истерия след появата на  някой нов „вълшебен продукт”, но  е отминавала в рамките на няколко месеца или година, то при Акай бери нещата стоят по коренно различен начин. Не само търсенето на Акай продукти на спада, но се увеличава в пъти с всяка изминала година. Днес обемът на продажби на Акай Бери продукти е милиарди долари, компанията SAMBAZON INC., която е пионер и понастоящем глобален доставчик в света на акай бери продукти и суровини, е в топ 500 на най-бързо развиващите се компании в САЩ. Дори гиганти като Coca-Cola Co., PepsiCo Inc. и Anheuser-Busch Cos. ще лансират продукти от акай, според Wall Street Journal. Компанията Procter & Gamble Co също добави Акай в своите шампоани и балсами.


Какво е Акай Бери (AcaiBerry)

Акай бери е малък лилав плод, който расте в дъждовнитегори на Амазония на палмови дървета от рода на Евтерпа(Euterpe oleracea).Автентичното произношениевсъщност е "ассай". И въпреки че е сравнително непознат за нас, местното население по делтата на река Амазонка в Бразилия издига този малък плод в култ, наричайки  го „Фонтанът на живота”и от  векове се възползва от медицинските му качества . Брането и обработката на плода Акай отнемат много време. 

Около 10% от плодовете са годни и трябва да бъдат отделени от семената. Акай бери също така е изключително нетраен плод. Издържа максимално 2-3 часа след откъсването, ако не е обработен. И вероятно по тази причина е останал непознат за света, въпреки митовете и легендите, които датират още от колонизаторите . 


Как започна Акай Бери манията

Всичко започва през 2000-та година, когато двамата братя Раян и Джерами Блек  (професионални футболисти) от Калифорния, заминават на  сърф-ваканция в Бразилия. Там за пръв път опитват Акай и остават изумени от благоприятното действие, даващо тонус и енергия. Наред с това, провокирани от легендите и преданията за този плод, решават да внесат Акай в САЩ под формата на замразено пюре. Това е и повода да основат компанията си Самбазон. До края на първата година стотици барове по крайбрежието вече предлагат кактейли и напитки с Акай.

Двамата братя взимат смелото решение да построят ултрамодерен  завод в сърцето на Амазонската джунгла за преработка на Акай, защото само по този начин е възможна навременната обработка и износа извън Бразилия, без да бъде загубена нито една от безценните съставки на плода.

Днес компанията Самбазон   се оценява на милиарди долари. Самбазон е глобалният доставчик на сертифицирани органични Акай продукти и суровини. В Бразилия за компанията работят над 10 ооо фермерски семейства, развиващи биологично земеделие. Самбазон е и основател на първата по рода си Организация за справедлива търговия, която има за цел да осигури справедливо заплащане на  меснитефермери, което да ги стимулира да развиват био-земеделие по изискванията на кампанията за Органични продукти, отговарящи на строгите критерии  на Големите световни сертифициращи организации .

 През Ноември 2006 г. Самбазон печели престижната награда на държавния секретар на САЩ  - Наградата се връчва за корпоративни постижения на малкия и среден бизнес.

 „SAMBAZON e пример как една компания може да направи толкова много за развитието, икономиката, околната среда и обществото на страната домакин”-казва Кондолиса Райс (Държавен секретар САЩ). Номинацията за наградата на САМБАЗОН е направена от посланика на Бразилия в САЩ и беше спечелена в конкуренция с MOTOROLA.


Здравословен Феномен ли е Акай или  поредната измама?

За този въпрос и двата отговора са еднакво верни.


 От една Страна: За разлика от много продукти, на които необосновано са преписвани магически свойства, Acai berry Sambazon е предмет на редица изследвания на най- авторитетните изследователски институти и учени в световен мащаб и всяко едно показва безпрецедентни ползи за здравето от приема на Органичен Акай Самбазон.


А от друга: В резултат на невероятния успех на продуктите Акай бери на SAMBAZON, за съжаление Акай  се превърна във феномен и по отношение на некоректни измамни маркетингови стратегии в световен мащаб. Въпреки спецификата на плода, която гоправи неизползваем извън Бразилия и факта, че единствената компания, която има технологичен и човешки ресурс за качествена обработка на плода, без да бъде загубена нито една от безценните му съставки, е Самбазон- се наблюдава масово предлагане на Акай продукти и човек може да остане с впечатление, че този рядък плод едва ли не расте във всеки заден двор. На пазара повечето хранителни добавки съдържат екстракт от Акай Екстракта няма дори и малка част от стойностите на органичния Акай Самбазон,но е удобен начин някой фирми да трупат печелби спекулирайки с името на този наистина изумителен плод . 
 

Share


Обратно в новините

Google+