Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Object in /home/tripping/public_html/cake/libs/object.php on line 54

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/tripping/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Caffe Vergnano 1882 оспорва монопола на Nespresso -Трипинг ЕООД
Затвори

 

РАЗПРОДАЖБА

 

15 % отстъпка на всички налични продукти ILSA и Mottа

За всяка направена поръчка на продукти Илза и Мота ще бъде начислена отстъпка в размер на 15 %

 

03 Фев 2012

Caffe Vergnano 1882 оспорва монопола на Nespresso

 

 

nespresso vergnanoИстинска война на пазара за кафе капсули се разрази след лансирането на новата система “Espresso1882” на легендарната Италианска марка Caffe Vergnano. Espresso 1882 представлява линия от кафе капсули, съвместими с всички Nespresso машини, които се предлагат на пазара.

 

Прословутата система кафе капсули Nespresso на  Компанията Nestle стартира през 1986 г. и в следствие на иновативен подход за продажби, високо качество и изключително агресивна реклама, днес това е един от най-продаваните и популярни кафе продукти в световен мащаб. Характерен за Nespresso e начина на продажба. Клиентите могат да закупят продуктите единствено от едноименен ексклузивен клуб, включващ над 200 бутика в големите градове в целият свят или от специализиран сайт в Интернет. Кафе машини, обслужващи Nespresso капсулите, се произвеждат от няколко реномирани марки- Krups, Citiz, Saeco, Delonghi, Jura и др. За разлика от капсулите, машините са предмет на свободна продажба и могат да се намерят в магазини за техника или веригите хипермаркети.

 

Системата Nespresso e защитена от над 1700 патента, златната кокошка  на  Nestle носи над 3 милярда долара годишно.

През 2011 г Caffe Vergnano 1882,  най-старата  италианска и една от най-значимите и престижни  компании в  кафе индустрията, се разбунтува  срещу господството на Швейцарския мултинационален гигант, лансирайки новата си линия Esspresso 1882- капсули, съвместими с всички Nespresso машини.

 

Новите капсули Espresso 1882 са уникален по своята същност продукт, който не е имитация , а качествено нов патент, защитен от Кафе Верняно.

 

Espresso капсулите ограничават влиянието си върху околната среда, тъй като те са направени от биоразградима пластмаса в съответствие с Европейската Директива 94/62/СЕ. Спазва се ISO 14855 метода за тестване.  Kапсулата е направена да бъде общ биоразградим отпадък като пълното разграждане отнема 800 дни. Революционният продукт е плод на партньорството с Mocchiavelli, италианската Компания с дългогодишна традиция в производството на пластмаса, която работи с Caffe Vergnano върху патента за предходната изключително успешна системата кафе капсули и за Био-разградим материал. Друга забележителна патентована иновация на Майсторите от Торино е начина на функциониране. За разлика от Nespresso капсулите при които екстракцията се получава след пробиване на дупки в задната част на капсулата, то при Espresso се използват автоматични мембрани, които се отварят от налягането на водата, без самата капсула да бъде пробивана.

 

Пазарната стратегия на Caffe Vergnano e новият продукт да се предлага в основните вериги супермаркети. Като идеята е продуктите на марката, известна с неподражаемите си стандарти за качество, да бъдат по- достъпни за клиентите, без да ги задължава да посещават бутикови магазини или да поръчват по Интернет. За представяне на новата линия от Caffe Vergnano типично по италиански избраха едно от най-грандиозните модни събития, организирано от Vogue Италия, а именно „Нощта на модата” в Милано. Презентации на Espresso имаше във всички елитни бутици, открити форуми и ревюта . Логично търговските вериги в Европейските страни, в който Nespresso има осезаемо присъствие като Италия, Франция, Германия, Португалия, Испания, Швейцария и Австрия,  реагираха незабавно с въвеждането на капсулите Vergnano. Наскоро Изпълнителният Директор на търговския гигант SPAR - д-р Герхард Дрексел заяви    "Горд съм, че успяхме най-сетне да  се справим с монопола на Nespresso. Ние предлагаме през следващата седмица достъпна и реална алтернатива на Nespresso капсулите". Новите кафе капсули Espresso 1882 вече се продават  във всички 1400 магазина SPAR и EURO SPAR

 

В заключение: Между двете Компании съществува и друг титаничен сблъсък с Холивудски блясък- става въпрос за атрактивните и изключително забавни рекламни кампании на двете фирми в който традиционните участници са Джордж Клуни за Nespresso и двукратният носител на Оскар Дъстин Хофман за Caffe Vergnano.

 

И в крайна сметка едно нещо е сигурно:  Големият печеливш от търговската „ Война” между двете фирми безспорно е потребителя, независимо дали ще изберете така популярното Nespresso  или продуктите на Доайените на Италианското еспресо- Caffe Vergnano, резултатът ще е отличната чаша кафе от най-реномираните световни  марки, както и възможност за избор дали да пазарувате от бутици, по интернет или да изберете удобството на търговските вериги .

 

ИЗТОЧНИК: frognews.bg

 

Share


Обратно в новините

Google+