Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Object in /home/tripping/public_html/cake/libs/object.php on line 54

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/tripping/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Nespresso тотално изгуби търговската война с Caffe Vergnano -Трипинг ЕООД
Затвори

 

РАЗПРОДАЖБА

 

15 % отстъпка на всички налични продукти ILSA и Mottа

За всяка направена поръчка на продукти Илза и Мота ще бъде начислена отстъпка в размер на 15 %

 

24 Юли 2013

Nespresso тотално изгуби търговската война с Caffe Vergnano

СнимкаВ началото на 2012г. Италианския съд отхвърли всички искове на Нестле по отношение на Кафе Верняно, касаещи новата система на италианската компания-  Kафе-капсулите Espresso 1882 (съвместима с Nespresso машините). Съдът постанови, че патентованата системата Espresso 1882 на Кафе Верняно не нарушава никакви патенти на Nespresso и представлява изцяло нова кафе концепция.


Очевидно от Нестле все още не могат да приемат факта, че Nespresso монопола е разбит окончателно- новата линия кафе капсули на най- старата италианска кафе Компания-Caffe Vergnano, вече се продава с огромен успех в САЩ, Европа, Австралия и Азия. От своя страна наскоро от Нестле опитаха да нанесат удар под кръста на италианските си конкуренти.


След като съда отхвърли исковете за нарушения на патентите, беше демонстрирана особена преданост от служители на италианския клон на Nespresso- част от групата от дружества ("Nespresso"), което струваше скъпо на своя работодател и продуктите на компанията  в резултат на спешна процедура пред Съда в Торино.


В края на 2012 г. след пускането на пазара на Nespresso U машината, CasaDel Caffè Vergnano SpA ("Caffè Vergnano"),  произвеждащи патентованата система Espresso 1882 съвместима с Nespresso машините - отбелязва значително увеличение на исканията за разяснения от потребители, които питат дали „1882 The Espresso” капсулата е всъщност съвместима с новата машина Nespresso "U".


Някои от тези потребители разкриват, че са се свързали специално с Caffè Vergnano след като служители на Nespresso им казали, че не само „1882 The Espresso” капсулите са несъвместими с Nespresso машини, а използването им може да повреди машините и такива щети не се покриват от гаранцията .


Преди да предприеме правни действия, Caffè Vergnano се заема да провери точността на тези твърдения като предприема независимо разследване. Резултатите показват, че получената от клиентите информация е изцяло точна. В отговор, Caffe Vergnano иска незабавна намеса от Съда в Торино, а в средата на Февруари подава молбата за предварително съдебно разпореждане да се спрат тези незаконни действия.

 

Главните основания са подкрепени както от цитати, от презрителни изказвания на служителите на Nespresso, така и от наличието на подвеждаща информация в Nespresso ръководството за употреба, което изрично посочва, че "тази машина работи единствено с капсули Nespresso, достъпни само в "Nespresso клуб". Caffè Vergnano изтъква също, че противно на това твърдение, в действителност „1882 The Espresso” капсулите са напълно съвместими с всички машини Nespresso U.


Сред различните възражения на адвокатите на Nespresso са твърденията, че представените определен тип доказателства, върху които се основават доводите на ищеца, т.е. доказателствата, събрани от следователите, включително записаните разговори между следователите и служителите в магазина Nespresso - са недостатъчни в подкрепа на твърденията на Caffè Vergnano.

След като изслушва аргументите, представени от двете страни, Съдът на Торино отхвърля възражението на ответника и излиза с решение в полза на Caffè Vergnano. По-специално, Съдът нарежда Nespresso:
 

1. да се въздържат от по-нататъшни действия на дискриминация по отношение на „1882 The Espresso” капсулите;
 

2. да се въздържат от всякакви изявления относно взаимодействието на капсулите с машини Nespresso, докато се потвърди тяхната съвместимост;
 

3. да се променят ръководствата за Nespresso "U" в рамките на 60 дни, като се заличи израза "тези машини работят единствено с капсули Nespresso,  достъпни само в Nespresso клуб".  

 

Източник: lexology


Обратно в новините

Google+