Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Object in /home/tripping/public_html/cake/libs/object.php on line 54

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/tripping/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Чай Newby of London.Най-добрият от най добрите чайове в света. -Трипинг ЕООД
Затвори

 

РАЗПРОДАЖБА

 

15 % отстъпка на всички налични продукти ILSA и Mottа

За всяка направена поръчка на продукти Илза и Мота ще бъде начислена отстъпка в размер на 15 %

 

КАЧЕСТВО

                           

 

 

В центъра на всичко, с което се занимаваме в Newby, стои отличното качество на нашия чай. Нашият ангажимент не само да поддържаме, а и да подобряваме качеството, се изразява в стриктните ни процедури по контрол на качеството. Тази обширна система от тестове осигурява на нашите клиенти само най-доброто.

Ние също така сравняваме нашите чайове с проби от продуктите на други компании, за да сме сигурни че Newby остава лидер на пазара за фини чайове. Процесът започва с избирането на чайовете- Newby избира само чайове, набрани в най-подходящото време на сезона в избрани чаени градини в Индия, Шри Ланка, Китай и Африка. Покупката на всеки чай включва продължителни тестове за качеството, съобразени с одобрените стандарти. Този контрол съдържа осем нива:

 

  • Предварителна поръчка/преди закупуване: Ние опитваме стотици чайове, за да открием най-добрите, които се предлагат.
  • Преди транспортирането: Преди да бъдат превозени, ние опитваме чайовете, за да сме сигурни че товарът е с очакваното качество.
  • Пристигане: При пристигането се взимат проби от склада ни.
  • Ръчно смесване: Съчетанията от чайове се режат ръчно в отделението ни за чай, за да се сравнят с предишните съчетания.
  • Смесване: Взима се проба, докато товарът се смесва и се сравнява с ръчното смесване и с предишната смес.
  • Производство: Постоянно се взимат проби по време на ежедневното производство в пакетажния цех.
  • Доставеният продукт: Проби от завършените продукти се предоставят за дегустация в различните магазини, където се продават чайове Newby.
  • Произволен тест:  Проби от завършените продукти или от неопаковани чайове се взимат за проверка на място. На всяко от нивата на контрола по качеството, отделът на Newby сравнява проби от всеки чай с одобрените от Качествения Контрол проби и следи дали те отговарят на следните изисквания: Вид на листата, аромат на листата и запарка; Чая- за аромат и текстура на напитката; В чашата-вид на напитката.Водещият принцип е, че чаят трябва да е също толкова добър, или по-добър от пробата. Все пак чаят е нашата страст!

 

 

Какво представлява добрият чай?

Има редица качества, които трябва да се вземат под внимание, когато се преценява даден чай.

 

 Вид на листата- Всеки вид чай има свои особености, но основните принципи са следните: Листата трябва да са с еднакъв размер; Листата трябва да са чисти- с минимум жилки и стъбла; Цветът и броя на пъпките по листата- ако чаят е от Индия, златисто за Асамските чайове и бяло или сребристо за чайовете от Дарджилинг; Цялостта на листото: то трябва да е къдраво, еластично, а не да е разкъсано; Цвета- ако листото блести, това показва че е използван качествен материал.

Аромат -ароматът на сухи листа. Трябва да се усеща характерния за съответния чай мирис- например сладък цветен аромат за чая от жасмин, мускатов за чай Дарджилинг

Запарката (листото след като чаят е направен и сипан)- Запарката трябва да бъде светла и бистра. Старите чайове имат по-тъмна запарка. Запареното листо също трябва да ухае приятно.

Чашата- След като бъде сипан в чашата, чаят трябва да бъде светъл в дълбочина. Цветът зависи от вида чай, но не бива да бъде мътен или черен.

Вкус- Отново всеки чай или запарка има собствени особености, но като цяло белезите на добрия чай са характера му (чаят трябва да има отчетливи аромат и послевкус), сърцевина (“тежест” на течността, която изпълва устата), мекота, а в някои чайове стипчивост. Чаят не трябва да бъде слаб, воднист, матов, изветрял, горчив или преварен.


Вижте продуктите
Google+