Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Object in /home/tripping/public_html/cake/libs/object.php on line 54

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/tripping/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Пътят Към Съвършеното Еспресо-Заводите "Кафе Верняно" в Торино -Трипинг ЕООД
Затвори

 

РАЗПРОДАЖБА

 

15 % отстъпка на всички налични продукти ILSA и Mottа

За всяка направена поръчка на продукти Илза и Мота ще бъде начислена отстъпка в размер на 15 %

 

ПРОИЗВОДСТВО

 

ЗАВОДИТЕ ВЕРНЯНО-ЛЮЛКАТА НА ИТАЛИАНСКОТО ЕСПРЕСО

 

Ако до 2010 г. в браншовия свят се приемаше, че завода на Caffe Vergnano в Торино е върхово постижение в кафе индустрията (странична снимка), с построяването на втория завод на компанията (горната снимка) от Верняно доказаха, че е възможна още една крачка напред към съвършенството. Новата структура е разделена на два блока, с които компанията ще отговори на все по- нарастващото търсене на марката в световен мащаб. Дизайнът на новото съоръжение е проектиран и изпълнен изцяло в съответствие с принципите и политиката на Верняно за грижа към околната среда. Компанията е въвела ISO14001 стандарт, който отговаря на най- високите международни екологични стандарти. В този контекст е изпълнена архитектурата, като стените на новия завод са покрити със зеленина и на зеления фон изпъква логото на Caffe Vergnano 1882. Останалата част е черна, корпоративния цвят на компанията, типично за дизайна и имиджа на Кафе Верняно. Новото съоръжение на Кафе Верняно е построено от групата Магнети- водещата компания в строителството на промишлени сгради. Магнети е изпълнител на някои от най- колоритните и добри проекти в Италия като Lindt Италия, Porsche Италия, Colussi Италия, DHL Италия, Ermenegildo Zegna и др. Общата площ на новото съоръжение е 15700 кв.м.

 Заводите на Кафе Верняно са включени,като основна атракция при организираните туристически обиколки из Торино (Старата столица на Италия), наред с Fiat и други индустриални гиганти, като се предоставя възможността на туристите да видят създаването на една легенда от света на автентичното Италианско еспресо.

 

В ТЪРСЕНЕ НА НАЙ-ДОБРОТО ЗЕЛЕНО КАФЕ

 

Компанията Vergnano остава вярна на най- добрите еспресо традиции и в същото време е един от най- динамичните и иновативни производители. Специалното внимание към качеството и елегантността определят облика на марката в днешни дни. Тайната на високото качество на продуктите Кафе Верняно се крие в щателния подбор на най- добрите зелени кафета по света. Верняно никога не купуват зеленото кафе от борсите, както е масовата практика при повечето компании. Те винаги са в педантично търсене на най- добрата реколта, партнирайки директно с големите производители на кафе. Също така притежават собствени плантации в най- добрите региони за отглеждане на кафе в света, което гарантира само най- доброто зелено кафе, растящо на определени височини при специфични климатични условия в минерално богати почви. Чувалите със зелено кафе се опаковат в плантациите и се транспортират в заводите в Торино.

 

ПРОЦЕСА НА ПЕЧЕНЕ НА ЗЕЛЕНОТО КАФЕ

 

Печенето е най-важната стъпка в производството на Италианското еспресо, тъй като съотношението между вкус и аромат на зърната зависи от точното време на изпичане. Caffe Vergnano е една от малкото компании в света, която пече различните сортове зелени кафени зърна на отделни партиди. Смесването на различните сортове (до девет в една уникална комбинация) става 1 до 3 дни след изпичането, за да е сигурно, че периодът на обезгазяване е изтекъл. Самата традиция в процеса на печене (превърнала Верняно в легенда) е също специфична и уникална за компанията и е съобразена с наистина големите количества кафе, които се изпичат всяка година. В сравнение с модерните методи за изпичане (турбо) на зелено кафе, които се използват от повечето компании ,  чрез завихряне на горещ въздух, в които процесът на печене е с продължителност 2-3 минути, то  при Caffe Vergnano цикълът на печене е 18-20 минути.

 

КОНТРОЛ НА КАЧЕСТВОТО

 

Единственият начин да се осигури перфектно изпичане на зърната, които се използват в рецептите (повечето от който са строго и ревниво пазени тайни), е разпределянето им по различни размери и отличителни белези. Ежедневно експертът по печене лично проверява всяка партида, за да бъде осигурен характерния страхотен вкус и аромат на всички комбинации. И накрая, компанията е направила още една стъпка напред по отношение на стриктния контрол, ползвайки уникален лазерен скенер, през които преминава всяка зърно и  недобре изпечените и повредени зърна се отстраняват. В Caffe Vergnano вярват, че едно лошо зърно, компрометира цяла партида от десетки тонове изпечено кафе. Всичко от засаждането на растението, преминавайки през брането, доставката, съхранението и производството и стигайки до чашата с кафе е издигнато в култ от Кафе Верняно. Този култ към кафето е намерил израз в партнирането с някои от най-елитните хотели по света, както и с фамозните кафенета и ресторанти на големите европейски американски и азиатски градове.     

 


Вижте продуктите
Google+